Om produkterne

Vidste du, at nogle lys afgiver partikler på niveau med de mest trafikerede veje i København - i myldretiden?
Der er er stor forskel på, hvor mange partikler et lys afgiver, alt efter hvilket materiale lyset er lavet af. For eksempel forurener plantebaserede lys 80% mindre end traditionelle lys af paraffin og stearin. 

marram + moor bruger 100% naturlig voks

Lys fra marram + moor er udelukkende lavet af naturlig voks og indeholder ingen benzen, animalsk stearin, petrokemiske stoffer (voks udvundet fra råolie) eller phthalater. Herudover er alle anvendte materialer cruelty-free og testet uden brug af dyreforsøg.

Europæiske råvarer af højeste kvalitet

Alle råvarer købes så tæt på som muligt, og bl.a. er soyavoksen dyrket og produceret i England, mens rapsvoksen er fra Tyskland.
Den gule bivoks er den grønne pulje (biavl uden kemiske pesticider) og kommer fra lokale midt- og vestjyske biavlere, mens den hvide bivoks er produceret i EU og købt ved lokal forhandler.

Duftlysene laves i genanvendelige glas og beholdere, som efterfølgende kan bruges til fyrfadslys, smykker, vatpinde eller andre småting i hjemmet. Etiketterne er påsat uden lim, så de nemt kan tages af, hvis man ønsker det.

Duftolierne, som bruges til duftlys, er udviklet og produceret i England og er af højeste kvalitet. Alle duftolier er godkendt til brug i lys under den internationale IFRA-standart. Det kan du læse mere om længere nede på siden.

Unik voksblanding

Formstøbte lys fra marram + moor er lavet af en unik blanding af plante- og bivoks (primært soyavoks) for at skabe mere stabile lys med et højere smeltepunkt og længere brændetid.
Ren soyavoks er meget blødt og har et lavt smeltepunkt, hvilket betyder, at voksen nemt løber over kanten af lyset. 
Ligesom med alle andre typer lys, er der altid en risiko for, at lysene begynder at løbe når de brændes, og det anbefales derfor, at lysene placeres på et fad, en bakke eller lign., inden de tændes. 

Fordele ved naturlig voks

Plantebaserede lys afgiver langt færre partikler end traditionelle stearin- og parafinlys. Danmarks nationale måletekniske institut under DTU har testet soyalys, og testen viser, at soyalys udleder 80 % færre partikler end et fyrfadslys af ren stearin.

*Se artikel om partikeludledning her >>

Duftolier

Duftolierne, som bruges i duftlysene, er højeste kvalitet og godkendt til brug i lys under den internationale IFRA-standart.

Duftlysene indeholder ingen æteriske olier, da disse olier fungerer bedre ved lavere temperaturer. I værste fald kan æteriske olier udvikle toxiner, hvis de udsættes for så høje temperaturer, som et lys brænder ved.

Det kan du selv gøre for indeklimaet

Du kan selv gøre meget for minimere sod og partikler fra levende lys.
For selv de reneste lys udleder en vis grad af partikler.
Derfor anbefales det, at du:
- Holder vægen kort (5 mm) 
- Bruger en lyseslukker til at slukke dine lys
- Udgår at tænde dine lys et sted med træk
- Lufter ud efter at have slukket dine lys.